Saturday, April 17, 2021

Redha

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera.


Setelah beberapa minggu sesi pembukaan sekolah di sekolah baru. Tidak semudah yang disangka. 

Sis amal mendapat beberapa ujian kesabaran yang sangat besar. 

Semoga Allah lembutkan hati-hati itu daripada memandang rendah pada sis amal.. 


I just lost my trustworthy on people. And memang dah tak mampu nak buat apa dah ni tapi hanya mampu lakukan ibadah dan pergi kerja. 


Belajar maafkan orang cepat-cepat dan abaikan apa yang depa dah buat kt sis. 

Yelaaaaa my alone time is for your safety. 

And yeah, kau buat hal. 

And I'm done. 

Sebelum puasa, maki teruk kt orang yang cari pasal dengan aku.. Uish uish.. 


Bilalah nak berubah, harap je pergi mekah madinah.muhammad nabina.. Sememangnya hanya melakukan ibadah kepadaNya sahaja yang mampu memberikan ketenangan. 
Dan serahkan semuanya kepada Allah SWT.. 


Kerana manusia ini buta dan tuli.. Nak jaga hati semua manusia is not our job.. 
So yang penting jaga hati sendiri supaya sentiasa letakkan Allah SWT Maha Pelindung dan Maha pemurah lagi Penyayang. 



Ada ke patut kau backstabbed adik kau sendiri. Sumpah baxx. Level tengok muka kau pun aku meluat.. Just tolonglah jangan jaga tepi kain orang..
Tolonglah kau percaya. 
Perancangan Allah itu lebih indah.. 


Beria aku jaga hati kt sini.. 
Kejar kebahagiaan untuk mak bapak aku.. Sedap kau je nak rosakkan. Dan nak kawal hidup aku.. Ya Allah, salah orang ni.. Aaaa pening aaaa.. 

Serious i built that house untuk mudahkan i pergi kerja. Biarlah sorang pun, meninggal nanti masuk kubur pun sorang jugak. Apa masalah orang Segamat ni paksa aku kahwin? Paksa kahwin plaaa dgn calon yang pelik-pelik je. Tak berkembang lah kahwin dgn orang JOHOR.. 

Sampailah sis terjumpa video tiktok sampaikan pesanan. 

Ada dua hal yang tak boleh dipaksa dalam hidup ini. 

1. Hati
2. Takdir yang tertulis. 


Sis pun tak pernah paksa hati sis untuk menerima seseorang. Dan juga memaksa orang untuk menerima sis.. Dan apa yang sis buat ni, semuanya effort based on apa yang sis doakan.. Allahu, tapi memang tak sangka lah level kau nak ambik kesempatan atas kesenangan aku.. 

Terus aku mmg tak boleh pergi.. Sebab aku mmg takde hati dan perasaan.. Risau nak ke sindrom wanita berkerjaya je ni.. 


Jodoh itu rahsia Allah. 
Setiap malam sis solat hajat dan sebut nama itu.. Biarkan Allah yang tentukan semuanya. 

Dah jelaskan, tolonglah jangan kawal hidup aku. Kau just seorang yang tolong bantu je.. Meluat!

Payah jgk jadi sweettalker ni, kadang aku sendiri pun taknak jadi sweettalker.. Yang pelik-pelik je nanti.. Ramai sangat anak murid jatuh cinta, pening cikgu nak layan.. 🤦‍♀️

Selalunya kt sosmed and blog ni, sweet2 sebab memang diri sendiri sweet.. Dah tu, bila nak sweet2 dgn org yang kita sayang, dia plaa tak appreciate.. 

Tolonglah jangan perasan mereka semua ini, saya mmg sweet tapi sy pun ada harga diri.. Saya cikgu.. 

Orang reject ke saya reject orang ke it's not my job to overthink.. 

Saya ada anak murid, dan keluarga yang perlu saya fokus..


Encik bunny, nak bodyguard. Saya daripada awal kenal awak lagi mmg sy dah cakap dgn awak.. Terima kasih.. 
Bila encik nak datang JOHOR?

Kita bincang dulu ya, lepastu saya ikut dan taat pada awak untuk stay di Selangor sana..